Länk

HJÄLP, JAG HITTADE PRIDE I SÄNG MED MINA EX!

2 Aug

  HJÄLP, JAG HITTADE PRIDE I SÄNG MED MINA EX!

Här hittar du ytterligare ett tal som hölls på invigningsmanifestationen

och på invigningsfesten, som du kan lyssna på igen och igen.

Här är också texten:

Hjälp, jag hittade Pride i säng med mina ex!

Bekännelsetext för att komma över och gå vidare.

Jag har just gått igenom en svår separation. En långvarig relation som just har avslutats. Det är skitjobbigt och dessutom ser jag hens ansikte överallt i hela stan. Jag vet inte om ni har gått igenom någon göra-slut-process någon gång, men jag har nu gått igenom alla faser av att lyssna på ballader, sorg, besvikelse – och har nu gått tillbaka till att anklaga, och vara aggressiv. Vi har gjort slut Stockholm Pride.

Dessutom har jag börjat ligga runt. Jag låg med Högkvarteret ett tag, men hen var dyr i drift, lite svår och gjorde som alla andra; försökte hitta sig själv i Berlin. Jag hade ett one-night-stand med Uppsala Pride i våras; det var fint och jag hoppas vi hörs igen nästa år. I veckan hookade jag upp med Queerfestivalen i Köpenhamn. Det var kul, visst, men hen ville mest ha och prata om sex och jag saknade något. Jag saknade samma sak som gjorde att jag inte längre kan vara tillsammans med Pride: politiken.

Jag träffade Pride som ung och jag tänkte att Pride skulle hjälpa mig att komma över mina brutala ex. Hen charmade mig med sitt glittriga leende, sin sjungande röst, sina historier om sin bakgrund och sin stora bekantskapskrets. Jag trodde att det här var min första sanna kärlek, och jag var såld. Jag kom snabbt in i Prides gäng; vi samtalade, vi dansade, det var fint och jag kände mig kär.

Sen började Pride prata om att öppna upp vår relation. Det kändes först spännande och jag började hångla runt med Pride House. Men efter ett tag blev mitt och Prides samliv sämre, och jag började fejka. En dag hände något, och jag kunde inte längre dela säng med Pride, jag kan inte längre ens vara i samma rum som hen och hens vänner; inte heller Pride House.

Jag hittade Pride i säng med mina ex.

Jag hittade Pride i säng med Kapitalismen. Denna patriark som lurat mig och tvingat mig att tro att den var den ende rätte för mig. Jag gjorde slut när jag insåg att mina vänner kan ge mig vad kapitalismen inte kan – framgång genom solidaritet.

Nästa dag hittade jag Pride i säng med Nationalstaten. Detta ex som försökt övertala mig om att min kropp var fel, ful, fet och felkonstruerad. Jag gjorde slut när den sa att den bara kunde vara tillsammans med mig om jag genomgick vissa kirurgiska ingrepp, bara vara tillsammans med mig om den fick betala för tillrättavisande plastikkirurgi.

Det tredje exet jag hittade Pride i säng med var Ordningsmakten. För att pimpa upp vårat sexliv ville Ordningsmakten att jag ibland skulle kalla den för Polis, ibland för Vakt, ibland för Militär. Våra sexlekar slutade att vara lekar och blev allvar; blev ren sadism. Vi kunde aldrig växla roller; det var Ordningsmakten som skulle vara dominant och ha våldsmonopol. Handklovar och piskor. Men det fanns inga säkra ord. Jag gjorde slut. Den började då stalka mig och mina vänner, skrämma oss, kidnappa mina vänner och föra bort dem från vårt gemensamma hem.

Det sista exet jag hittade Pride i sängen med var Heteronormen Tvåkönssystemet. Den ville att jag skulle vara något jag inte kunde vara, någon jag inte är. Den ville aty jag skulle använda kläderna i dens garderob. Jag gjorde slut när den sista droppen föll; det var att den friade. Den ville att vi skulle slå oss ner; lugna, tysta, långt borta från allting som händer, blunda för allting som sker och på så vis leva lyckliga i alla våra dagar.

Men jag KAN inte vara lycklig utan politiken. Jag kan inte ha kärlek utan politik – Pride,  jag kan inte  vara tillsammans med dig utan politik. Politiken är vårt hopp, vår tro, vår kärlek och vår lust.

Vi är inte tillsammans längre, jag kan inte vara med någon som inte ser våld i nära relationer. Som blundar och viftar bort mina historier om mina ex och vad de har gjort mot mig och mina vänner, vad de gör varje dag. Pride attraherar mig inte längre heller. Jag attraheras av hens mamma – Stonewall.

När jag ser dig på stan Pride vill jag att du ska veta att jag kommer att skratta dig i ansiktet. Och jag kommer att göra så att du och alla andra förstår, att visst finns det problem med mig, men det är fan dig det är fel på.

Annons
%d bloggare gillar detta: