Länk

Inte i vårt namn! Vi vägrar vara facisternas alibi.

3 Aug

Inte i vårt namn! Vi vägrar vara facisternas alibi.

Imorgon, samtidigt som Pride-paraden, håller facistiska anti-islamistiska nätverket English Defence League ett möte på Norra Bantorget i Stockholm. Vägra vara rasisternas alibi – kom och demonstrera med oss!

Queers Against Pinkwashing (http://queersagainstpinkwashing.wordpress.com/) och Anarchopride formar tillsammans ett svartrosa block på den stora Stoppa EDL-demonstrationen https://www.facebook.com/events/464418976910774/. Vi står tillsammans vi en stor rosa banderoll med texten: INTE I VÅRT NAMN

Du gör skillnad! Skippa glättigheten i paraden och kämpa för ALLAS rätt att vara öppna och fria! Vi är många, queers och antifacister, som tillsammans ska stoppa EDL och visa att rasism bekämpas inte genom tystnad, utan av månghövdade högljudda protester.

Här kan du läsa mer om Stoppa EDL http://stoppaedl.org/ De skriver så här: ”Välkommen till vår demonstration mot EDL, det kommer finnas musik och hållas tal. Vi kommer vara nära EDLs manifestation men vi tar vår säkerhet på stort allvar så att alla ska känna sig trygga att delta på sitt eget sätt. Vi uppmuntrar alla att hitta egna kreativa sätt att protestera och visa rasisterna i EDL att de inte är välkomna här. För er som har en vuvuzela så kan ni delta i vuvuzelakonserten!”

 

Som en solidaritetshandling för de som inte kan visa papper eller sitt ansikte, uppmuntrar Anarchopride till att lämna ID-handlingar hemma och komma maskerad. Tänk också på att inte komma eller gå själv, och forma vängrupper där ni tillsammans kan prata om strategier och känslor inför demon.

Här är solidaritetsnumret (det kan du använda för att lämna/få information om någon du är med försvinner): +46 73 873 04 63

Det här är Anarchoprides särskilda flyer inför demonstrationen:

STOPPA FASCISTISKA COUNTERJIHAD!

LÖRDAG 4.8 KL.13 NORRA BANTORGET

 Anarchopride är inte tillsammans med Stockholm Pride och kommer i år inte att ha ett pinkblackblock i paraden. För på Sthlm Pride och i paraden välkomnas, militären, parlamentariker, migrationsverket, polisen och företag som profiterar på andra genom rosa pengar. Istället tar vi oss denna paraddag kl.13 den 4 augusti till Norra Bantorget eftersom det anti-islamistiska nätverket Counter Jihad håller en manifestation. Nätverket gör ett försök till ett globalt Counterjihadmöte med flera ledande profiler inom counterjihad-rörelsen, främst företrädare från SION (Stop the islamization of Nations), SIOA (Stop the islamization of America), SIOE (Stop the islamization of Europe) och så ska också Tommy Robinson från EDL (English Defence League) prata där. Att paraden och den anti-islamistiska manifestationen sker samma dag är inget samman-träffande även om de högerextrema själva hävdar det motsatta. I sin retorik använder de nämligen pinkwashing. De säger sig stödja hbt-personer eftersom lagen säger att hbt är okej och för att själva framstå som schyssta, allt för att kunna sprida lögnen att homofoba muslimer är hotet mot queers och sprida islamhat. Vi köper inte deras lögner och menar istället att alla som inte passar in i deras vita kärnfamiljsideal är under hot av deras retorik och praktik. Därför är det extra viktigt att vi visar dom att det finns ett queert motstånd.


Queers, out of the clubs and on to the streets!

Ingen är fri förrän alla är fria!

VI VÄGRAR VARA RASISTERNAS ALIBI!

Annons
%d bloggare gillar detta: