TrⒶnsgender day of Revolution 2012!

15 Nov

Transgender day of Revolution 2012

Rotationer och omvälvningar. Överskridanden och förvandlingar. Förstörelser och rörelser. Korsa gränser och krossa gränser. Överträd lagar och bryt mot regler. Äntligen är dagen här igen då vi får fira transrevolutioner i alla dess former!

I år blir det ett soft häng med pyssel och film. Vi träffas och snackar med varandra, om aktioner som hänt och aktioner som vi vill att ska hända, och annat som känns viktigt. Det kommer att finnas ett pyssel-space där vi gör fanzines ihop och tillverkar stenciler med transtuffa & queeranarkistiska budskap. Från kl. 18 börjar filmkvällen! Först ser vi på filmer från Anarchoprides aktioner det senaste året, och vi avslutar kvällen med långfilmen Spork. Det kommer att finnas veganfika, kanske freeganfika, och du får gärna ta med mer fika.

Kom själv eller kom fler
du kanske hittar en ny vän när vi på film ser
lokalen är stor och vi pimpar den queer.

Vi flyttar ut från innerstan och träffas i nätverket Linje 19’s lokal i Hagsätra.Adressen dit är Kilsmogatan 1b,5 minuters promenad från tunnelbana Hagsätra, linje 19. Tyvärr är det ett trappsteg upp till lokalen utan ramp och toaletterna är inte rullstolsanpassade. Övrigt går det att rulla i lokalen.

Välkomna alla gränsöverskridare & gränsförstörare!

*** Program ***

kl. 17-22 Vi gör fanzins och stenciler med tema transrevolution! Skriver och ritar och klistrar om våra verkligheter och kamper.
kl. 18-20 Kortfilmer: Vi tittar på filmer från queeranarkistiska aktioner i sthlm det senaste året.
kl. 20-22 Långfilm: Spork. Handlar om tonåringen Spork, som kallas så för att den är ”varken spoon eller fork”. Hens ascoola kompis&granne bryter foten så Spork bestämmer sig för att delta i danstävlingen i kompisens ställe, och samtidigt hämnas på de elaka kidzen! (http://sporkmovie.com/) + popcorn!!!

Freeshop: Share your tights and your fights!
Ta med de kläder, binders, peruker, masker och kängor du inte längre behöver så gör vi tillsammans en freeshop den kvällen – där kan du sedan hitta din nya outfit, (för)klädnad och drag!
Bakgrund:

Den 20 november har sedan några år tillbaka uppmärksammats som Transgender Day of Remembrance – en dag då en minns och hedrar transpersoner som mördats. Anarchopride tycker att det är viktigt att minnas och tänka på våra transvänner som skadas eller dör av transfobiska hatbrott. Men det behövs också något annat! Vi gör tillsammans Transgender Day of Revolution med ett transstärkande fokus där vi kan hänga tillsammans utan att vara det ständiga undantaget som bekräftar heteronormsregeln. Därför är det både viktigt med mys och aktion. Vi gör motstånd på alla transfabulösa sätt vi kan komma på!

 

Annons
%d bloggare gillar detta: